kleine meezing Matthäuspassion

07apr15:0016:00kleine meezing MatthäuspassionGoede Vrijdag viering met Bachs ontroerende muziek

Details van het evenement

Na drie jaar organiseert de Amersfoortse Zwaan weer een mini-meezing-Mattheus op Goede Vrijdag, waarbij alle koralen uit Bachs meesterwerk vierstemmig worden gezongen. Wie Bachs weergaloze muziek graag zingt, is van harte uitgenodigd. Zingend ervaar je de intensiteit van het verhaal nog meer.

Het contrast tussen de drukke winkelstraat en de concentratie van deze speciale bijeenkomst is elke keer weer indrukwekkend. Het verhaal van de veroordeling, het lijden en de dood van Christus wordt gelezen, afgewisseld met alle koralen uit Bachs Matthäuspassion en een moderne toespitsing van de grote thema’s uit het evangelie: lijden, verraad, vriendschap, angst, roeping.

Cees-Willem van Vliet studeert met liefhebbers tussen 13.30 en 14.30 uur de muziek vierstemmig in. Zo kan ieder een hoogte kiezen die bij zijn stem hoort en goed beslagen ten ijs komen. Je kunt je eigen partituur meenemen of hier de muziek downloaden (PDF, koralen). Van 14.30 – 15 uur is er voor de zangers een kop thee/koffie. Kosten: een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Om 15 uur begint de viering, waarin Diederiek van Loo zal voorgaan. Henk Veldman is organist.

Tijd

7 April 2023 15:00 - 16:00(GMT+02:00)

Locatie

Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken