De eerstvolgende Nachtlicht avond is op 19 april 2024, van 19.30 tot 22.30 uur in de Sint-Joriskerk (Hof 1). In de herfst ben je welkom op 4 oktober en 29 november.

Loop naar binnen en buiten op je eigen tijd, geniet van de muziek, brand een kaarsje… wees vooral heel erg welkom!
Om 22.15 uur besluiten we de avond met een kort avondgebed.

Op 19 april spelen Mariette Budding/Janneke van der Lugt (dwarsfluit en harp) om 19.30 en 20.30 uur, Marit Berghuis (viool) om 20 en 21 uur en vanaf 21.30 uur brengt een kwartet zangers renaissancemuziek.

Nachtlicht 22 november 2019 - Productie & Geluid: Jelle Koolstra, Video & Edit: Sennem Abrahamse

Wat is Nachtlicht?

Nachtlicht is een rustpunt op de vrijdagavond, een plek om los te laten en op te laden.
Tijdens Nachtlicht is de Joriskerk open voor iedereen. Als je nieuwsgierig bent hoe de Joriskerk er uitziet bij kaarslicht – wees welkom. Als je wilt luisteren naar live muziek (piano, fluit, viool of Gregoriaanse zang) – wees welkom. Als je zomaar wat wilt zitten in de donkere kerk die warm verlicht is door vele kaarsen, gewoon om even met jezelf of met elkaar te zijn – wees welkom!

Zelf een kaarsje aansteken voor wat jou bezighoudt kan ook. Misschien vind je het fijn om iemand te spreken of om een zegen te ontvangen, daar is de stadsdominee voor aanwezig. Nachtlicht is midden in de stad een lichtpuntje voor jezelf, alleen en toch ook samen.

Loop naar binnen en naar buiten op je eigen tijd, je bent van harte welkom om Nachtlicht te beleven.

 

Wanneer

Nachtlicht is in de donkere tijden van het jaar: op 2 februari, 19 april, 4 oktober en 29 november 2024De kerk is open vanaf 19.30-22.30u.

Meehelpen of meer informatie?

Meer informatie, of wil je die avond meehelpen in het Nachtlicht-team? Mail Diederiek van Loo via stadsdomineeamersfoort@gmail.com

Kijk hier het videoverslag van Nachtlicht oktober 2021 video-nachtlicht-in-sint-joriskerk

Start met typen en druk op Enter om te zoeken