Elke keer een verhaal. Open en onbevangen en onbevooroordeeld. Gewoon goed lezen wat er staat, uitpluizen, overpeinzen. Want de bijbel is wel het meest gelezen boek ter wereld, maar het is geen makkelijke lectuur. Niet als het je eerste kennismaking met de verhalen van de bijbel is en ook niet als je je leven lang al in de kerk komt. Het boek is ook helemaal niet bedoeld om in je eentje te lezen. Je hebt anderen daarbij nodig. En nieuwsgierigheid en leergierigheid. Maar dan is het ook zeer de moeite waard.

Lezing en herlezing maakt die oude teksten verrassend actueel. Als je echt gaat lezen wat er staat, en niet wat je altijd dacht dat er stond, word je vaak verrast door deze ongezouten teksten, die wijsheid in zich dragen en die je uitdagen om een eigen mening te vormen. Want alleen in gesprek met een dwarsligger, in confrontatie met het andere, dat misschien wel schuurt, leert je iets nieuws. Als je alleen herhaalt wat je al weet, wordt je blik niet verruimd. Social media laten je ronddraaien in dezelfde kringetjes. Maar in gesprek met deze krachtige teksten die al eeuwenlang meegaan leer je jezelf kennen en leer je kritisch naar onze wereld kijken.
Wie zich een beginneling voelt in het bijbellezen, onafhankelijk van hoe lang je al met die verhalen leeft, is welkom. Of je gelovig bent of niet (of twijfelt).

Serie van 5 middagen gedurende het hele seizoen

We plannen vijf dinsdagmiddagen van 14 tot 15.30 uur (uiterlijk 16 uur als het heel spannend is), in de Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61.
Data: 3 oktober 2023, 7 nov 2023, 16 jan 2024, 12 maart 2024, 7 mei 2024.
Geef je op via DiederiekvanLoo@stadsdominee.nl en er staat een stoel voor je klaar en er ligt een tekst voor je klaar.

Lijkt het je leuk om mee te doen maar werk je op dinsdagmiddag? Laat het weten, bij voldoende belangstelling maken we ook een avondgroep. 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken