De Amersfoortse Zwaan maakt deel uit van de Protestantse Gemeente Amersfoort, en profileert zich als stadskerk, de thuisbasis van de stadsdominee. Het is een open en vernieuwend initiatief in de binnenstad, een maatschappelijk betrokken plaats voor bezinning.
In de Amersfoortse Zwaan krijgen muziek, beeldende kunst en liturgische traditie de ruimte.  We willen er voor gelovige, ongelovige of zoekende mensen zijn, als een rustpunt  in de drukte van de Langestraat. Als een plek voor een verrassende ontmoeting en een goed woord. De Amersfoortse Zwaan organiseert elke zaterdagmiddag (16 uur) een bijeenkomst, uiteenlopend van een debat, lezing, concert of viering, gratis en voor iedereen toegankelijk.

Voor het hele programma klik hier http://www.amersfoortsezwaan.nl  of volg de Amersfoortse Zwaan op Facebook


Het gebouw in de Langestraat dat nu bekend staat als de Lutherse Kerk dateert al uit de 13e eeuw. We steunen dus vandaag de dag op vier eeuwen Rooms-Katholiek gebruik van het gebouw, ooit verbonden met het hofje De Armen de Poth. En we steunen op eveneens vier eeuwen dat de Evangelisch-Lutherse Gemeente van Amersfoort (en wijde omgeving: van Harderwijk tot Eemnes) deze kerk in gebruik had.
We voelen ons vereerd om aan zoveel geschiedenis weer een nieuw hoofdstuk toe te mogen voegen. Het hoofdstuk Amersfoortse Zwaan, in de 21e eeuw.

De Amersfoortse Zwaan staat voor:

  • een liberaal klimaat, hartelijke (gast)vrijheid en openheid in geloven
  • een warm hart voor liturgie, voor kunst in het algemeen en muziek in het bijzonder
  • eerbied voor de  eigenheid van de Bijbel
  • eigentijds en verrassend: theologie die mensen helpt bij het vinden van hun weg door het leven
  • spiritualiteit in kleinschaligheid

Start met typen en druk op Enter om te zoeken