De Amersfoortse Zwaan maakt als Lutherse Kerk deel uit van de Protestantse Gemeente Amersfoort, en profileert zich als een open en vernieuwend initiatief, een maatschappelijk betrokken plaats voor bezinning, waarbij ruimte is voor muziek, beeldende kunst en liturgische traditie. De Amersfoortse Zwaan organiseert elke zaterdagmiddag (16 uur) een bijeenkomst, uiteenlopend van een debat, lezing, concert of viering, gratis en voor iedereen toegankelijk.

De voorgeschiedenis
Tot 1-1-2010 was er een zelfstandige Evangelisch-Lutherse Gemeente Amersfoort-Baarn-Soest.  Toen werd er een start gemaakt met het project “de Amersfoortse Zwaan”, als onderdeel van de nieuw opgerichte Protestantse Gemeente Amersfoort.  Het project beoogde de eigenzinnige Lutherse traditie vorm te geven in Amersfoort  en in deze tijd een eigen weg te gaan.

De Amersfoortse Zwaan, een vernieuwend initiatief
In oktober 2013 werd de Amersfoortse Zwaan erkend als een van de pioniersplekken in de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Kerk in Nederland stimuleert het ontstaan van andere vormen van christelijke gemeenschap en kerkzijn, naast de bestaande kerken. Pioniersplekken kunnen allerlei vormen aannemen. Een pioniersplek is meestal kleinschalig, ergens tussen de 15 en 75 mensen. https://www.protestantsekerk.nl/themas/missionair-werk/pionieren/wat-is-een-pioniersplek

De Amersfoortse Zwaan staat voor:

  • een liberaal klimaat, hartelijke (gast)vrijheid en openheid in geloven
  • een warm hart voor liturgie, voor kunst in het algemeen en muziek in het bijzonder
  • eerbied voor de  eigenheid van de Bijbel
  • eigentijds en verrassend: theologie die mensen helpt bij het vinden van hun weg door het leven
  • spiritualiteit in kleinschaligheid

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X