Fotowedstrijd en -tentoonstelling
GEBORGEN ZIJN

Na het succes van ‘Keiheilig!’ in de zomer van 2022 organiseert Stadsdominee opnieuw een fotowedstrijd die de grenzen tussen kerk en stad overstijgt, met als thema: ‘geborgen zijn’. In een wereld die vaak onherbergzaam voelt door polarisatie en onzekerheid zoeken veel mensen naar bescherming, geborgenheid en veiligheid. Je kunt je geborgen voelen bij je partner of als kind bij je ouders. Je kunt je ook geborgen voelen bij je geloofstraditie of bij de groep met wie je idealen of een geschiedenis deelt. Je kunt geborgen zijn in een fijne warme trui of sjaal, of knus aan je eigen keukentafel. Geborgenheid is een gevoel, maar ook een behoefte. Ik zie het zoeken naar geborgenheid dan ook niet als vlucht uit de onbarmhartigheid van mensen, maar als kracht opdoen.

Over ‘geborgen zijn in God’ spreken veel psalmen, zoals Psalm 27 (berijmd)

Mijn licht, mijn heil is Hij, mijn God en Here! Waar is het duister dat mij onheil baart?
Mijn hoge burcht is Hij, niets kan mij deren, in zijn bescherming ben ik wel bewaard!
Of zich de boosheid tegen mij verbindt en op mij loert opdat zij mij verslindt,
ik ken geen angst voor nood en overval: het is de Heer die mij behouden zal!

De uitdaging:
Maak een foto van waar jij in Amersfoort een plaats van geborgenheid vindt, voor jezelf of voor anderen. Laat ons zien waar jij je gekoesterd en beschut en veilig voelt. Waar je in de luwte altijd weer op adem komt omdat je je geliefd en gedragen weet.
Insturen kan tot 1 juni, max drie foto’s per deelnemer, min. 1 MB per foto, de foto is in Amersfoort genomen. (Hoogland/Leusden etc ook toegestaan)
Alle voorwaarden en de flyer staan hieronder.

Iedereen kan meedoen: alle leeftijden, amateurs en professionals, met een grote camera of met je telefoon. De jury bestaat uit drie vakfotografen met oog voor spiritualiteit: Lydia Vroegindeweij, Lianne ter Maat en Thomas Thijssen. De vijftien door hen (uiteraard anoniem) gekozen foto’s zijn in juli en augustus te zien als expositie in de Amersfoortse Zwaan. De gekozen foto’s worden groot afgedrukt (50×70 cm) en zullen als expositie van 29 juni tot en met 31 augustus te zien zijn in de Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61 en op de website www.stadsdominee.nl. De prijswinnaars krijgen hun foto groot afgedrukt en ingelijst cadeau na afloop van de tentoonstelling.
Alle overige inzendingen worden gebundeld in een map en liggen ter inzage in de kerk.

De opening van de expositie is op 29 juni 2024, 16 uur. De jury wijst een winnaar aan en licht haar keuze toe.
Alle weekenden van juli en augustus is de expositie te zien tijdens openingsuren van de Amersfoortse Zwaan: 12-15 uur. Tijdens de zomertentoonstelling kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete foto. Er kan niet online worden gestemd, je moet het in het echt komen zien!
Op zaterdag 31 augustus, 16 uur zal de jury de publieksprijs bekend maken: de foto met de meeste bezoekersstemmen.

Waaraan moet je foto aan voldoen? In het kort:
– gemaakt in Amersfoort
– minimaal 1 MB
– o.v.v. naam en telefoonnummer
– een titel en een korte omschrijving waarom dit beeld past in het thema van de wedstrijd
– insturen voor 1 juni naar stadsdomineeAmersfoort@gmail.com

De fotografen van foto’s die geselecteerd zijn voor de expositie krijgen persoonlijk bericht.

Voor alle voorwaarden zie hieronder bij ‘Spelregels voor deelname’.

Spelregels voor deelname:

Wie mag er deelnemen?

 • deelnemers van alle leeftijden
 • amateurs en professionals
 • met elke camera: van smartphone tot spiegelreflex

Hoe kun je deelnemen?

 • Stuur je foto vóór 1 juni naar stadsdomineeAmersfoort@gmail.com De stadsdominee levert de foto’s anoniem bij de jury in.
 • Vermeld in je e-mail de volgende gegevens: naam en telefoonnummer, eventueel leeftijd.
 • Geef je foto een titel (één woord of een korte zin).
 • Geef in maximaal 10 regels tekst weer waarom dit beeld voor jou past bij het thema van de wedstrijd.

Organisatie en jury

 • De jury, bestaat uit een drietal professionele fotografen met oog voor spiritualiteit: Lydia Vroegindeweij, Lianne ter Maat en Thomas Thijssen. De jury kiest vijftien foto’s voor de expositie in de Amersfoortse Zwaan van 29 juni t/m 31 augustus 2024. De jury licht haar keuze voor elke foto kort toe. Deze foto’s worden afgedrukt (50×70 cm) en ingelijst.
 • De jury kiest één winnende foto.
 • De fotografen van foto’s die geselecteerd zijn krijgen bericht. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 29 juni 2022, om 16 uur. De winnaar wordt op die datum bekend gemaakt.
 • Tijdens de tentoonstelling kunnen de bezoekers stemmen voor een publieksprijs van hun favoriete foto. De winnaar van de publieksprijs wordt bij de sluiting van de expositie bekend gemaakt, zaterdagmiddag 31 augustus, 16 uur.
 • De vakjury wordt samengesteld door de Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee. Tegen de beslissing van de jury staat geen verhaal open en over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gecorrespondeerd.
 • Alle exposanten ontvangen na afloop van de expositie hun foto afgedrukt en ingelijst als dank voor het meedoen.

Specificaties:

 • De foto moet gemaakt zijn in Amersfoort.
 • De deelnemer moet de maker van de foto zijn.
 • Per deelnemer worden er maximaal 3 foto’s aanvaard als inzending.
 • De foto’s moeten minimaal 1 MB, maximaal 10 MB zijn en in jpg- of TIFF-formaat.

Voorwaarden:

 • De ingezonden foto’s kunnen door de Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee gebruikt worden voor publicaties en publiciteitsdoeleinden, zowel online als offline en zonder dat hiervoor enige extra toestemming of vergoeding verschuldigd is.
 • De deelnemer is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de toestemming met betrekking tot het onderwerp/de inhoud van de foto.
 • De deelnemer verklaart dat mensen die herkenbaar in beeld worden gebracht geen bezwaar hebben tegen publicatie en dat het afgebeelde materiaal niet auteursrechtelijk beschermd is. De Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee is niet aansprakelijk voor vorderingen of klachten naar aanleiding van inbreuk op rechten van derden of schade geleden door derden als gevolg van het onderwerp of de inhoud van inzendingen. De deelnemer verklaart dat het materiaal dat hij/zij per mail stuurt vrij is van virussen, spyware of andere malware. Enige schade die de Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee lijdt door eventuele malware zal verhaald worden op de persoon die het materiaal heeft doorgestuurd.
 • De gegevens van deelnemers worden uitsluitend gebruikt in het kader van deze fotowedstrijd 2024. Deze gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.
 • De Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee kan de wedstrijdvoorwaarden op ieder moment wijzigen en kan de wedstrijd ook op ieder moment beëindigen.

Bescherming van de privacy

 • De Amersfoortse Zwaan/Stadsdominee behandelt de persoonsgegevens strikt vertrouwelijk.
 • De gegevens van de deelnemers worden uitsluitend gebruikt om contact op te nemen in relatie tot deze Fotowedstrijd.

Algemene bepalingen:
Door deel te nemen aan de wedstrijd, aanvaardt de deelnemer de volledige inhoud van dit reglement. Inzendingen die niet voldoen aan de onderstaande voorwaarden worden uitgesloten. 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken