Aswoensdag viering

22feb19:3021:00Aswoensdag vieringgezamenlijk begin van de weg naar Pasen

Details van het evenement

Na het carnavalsweekend komt Aswoensdag. Welkom bij de Aswoensdagviering. De weg naar Pasen begint met dit oude ritueel van inkeer. Iedereen is welkom in de Sint Joriskerk, waar vijf kerken samen deze viering voorbereiden.

Veertig dagen tellen we naar Pasen toe. Een lange periode van voorbereiding, van inkeer, van extra aandacht, zodat je je kunt verheugen op het feest van Pasen en het je niet onverwachts overvalt in de drukte van je leven.

Heb je nog je palmtakje thuis, neem het dan mee om in het vuur te gooien!

In de viering gaat het over keuzes maken en God dienen in het dagelijks leven. Iedereen mag naar voren komen om met de zwarte as een kruisje te krijgen op het voorhoofd. Het kruisje is een teken van boete en opnieuw mogen beginnen, verbonden met Christus. “Wees bereid de weg van Jezus te gaan, om samen met Hem op te staan!”, zo klinkt het bij iedereen. Een moment van toewijding.

De viering wordt georganiseerd door de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de Oud Katholieke kerk Sint Joris op het Zand, de Lutherse kerk, Bergkerk en Johanneskerk en is open voor iedereen die aan wil sluiten. Eerder was deze viering altijd in de Oudkatholieke kerk (‘de kleine Joris’), maar door de toegenomen belangstelling is de ruimte daar te beperkt. We zijn blij dat we daarom gastvrij onderdak krijgen in de grote Sint Joriskerk.

Voorgangers zijn priester Victor Scheijde (Oud Katholieke Kerk), pastor Phil Jacobs (sint Franciscus Xaverius), dominee Jan van Baardwijk (Bergkerk), stadsdominee Diederiek van Loo (de Amersfoortse Zwaan), dominee Alke Liebich (Johanneskerk). Het Bergkerk Vocaal Ensemble zingt o.l.v. Cees-Willem van Vliet, Jan Jansen is organist.

Hier is de orde van dienst te downloaden en de viering kan live of later gevolgd worden via internet via https://kerkdienstgemist.nl/…/689-Herv-Wijkgemeente

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:00(GMT+01:00)

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken