Kanaries

14mar19:3020:30KanariesLevensverhalen op muziek

Details van het evenement

Kanaries is een concert waarin modern klassieke muziek verbindt met verhalen van mensen die knokken om hun leven op de rit te krijgen. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek.

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Wist je dat Kanaries in de kolenmijn als eerste omvielen wanneer giftig gas zich ondergronds verspreidde. Zo wisten de mijnwerkers dat ze zich uit de voeten moesten maken. De verhalen van onze hoofdpersonen zou je eveneens als waarschuwing kunnen zien. Als deze mensen uitvallen, is het misschien eens tijd om achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij? En wat zegt dat over hoe wij met elkaar samenleven?

In alle concerten van de Stichting Utrechts Requiem gaat het om veerkracht. Kanaries is de vierde productie, onder artistieke leiding van Ellen Blom. De concerten geven een podium aan mensen die niet vanzelfsprekend gehoord worden. De hoofdpersonen maken ons deelgenoot van hun geschiedenis; van wat zij hebben overwonnen en wat er nodig was om weer betekenis te geven aan het leven.

Voor meer informatie: www.utrechtsrequiem.nl
Hoofdpersonen: Edwin, Varma, Jeroen, Dunya, Thomas, Jurre
Libretto: Herman van Tongerloo
Composities: Joost Kleppe, Lucas Wiegerink, Primo Ish-Hurwitz, Monique Krüs
UItvoerenden: Jelte van Andel, Robbrecht van Cauwenberghe, Lars Wouter van den Oudenweijer, Jellantsje de Vries, Ingrid Nugteren, Maria Goetze, Rosina Fabius, Helena van heel, Jonathan Ploeg, Dierick Aartsen, Gulian van Nierop, Jeroen Spitteler
Artistieke leiding: Ellen Blom
Partners: Stut Theater, Lister, KunstenHuis Idea
Fondsen: Gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie 

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 20:30(GMT+01:00)

Locatie

Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken