Afscheid in het verschiet

Het is met pijn in het hart, maar ook met vertrouwen dat ik jullie bericht dat ik na de zomer mijn werk zal voortzetten in de kring rond de Johanneskerkgemeente te Leersum. Dat betekent dat ik de mooie opdracht van Stadsdominee overdraag en na twaalf heel bijzondere jaren de Protestantse Gemeente Amersfoort zal gaan verlaten. Van ‘kerk in de stad’ naar ‘kerk in het groen’, op de Utrechtse Heuvelrug. Het moment van afscheid nemen is nog niet duidelijk, ik vermoed dat het eind september zal worden. Daarover komt later bericht. Leersum is niet ver weg, mijn man en ik blijven dan ook in Amersfoort wonen.

Wat zijn er in de afgelopen jaren prachtige dingen gebeurd: ontroerende gesprekken en feestelijke muziek, verrassende ontmoetingen, vieringen die stonden als een huis, veel lach en een enkele traan, in verbondenheid. Ik ben enorm dankbaar. De eerste fase van kwartier maken en opbouwen van de functie van een stadsdominee in Amersfoort en de transformatie van de Lutherse Kerk naar Amersfoortse Zwaan zijn hiermee ten einde.
Maar het is slechts de eerste fase die afloopt. Ik ben ervan overtuigd dat het project Stadsdominee inclusief de Amersfoortse Zwaan verder gaat met het geloof, de hoop en de liefde van veel betrokken mensen.

Ik realiseer me dat er extra werk te doen zal zijn de komende tijd. Wil je helpen om wat er is opgebouwd verder te dragen? Heel graag!
Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: het makkelijkste en belangrijkste is om op de hoogte te blijven door een abonnement op de nieuwsbrief, zodat je eens in de maand per mail geïnformeerd wordt over wat er allemaal gebeurd. Klik daarvoor hier: http://www.amersfoortsezwaan.nl/contact/nieuwsbrief-ontvangen
Een tweede mogelijkheid om steun te betuigen is om Vriend te worden van de Amersfoortse Zwaan: http://www.amersfoortsezwaan.nl/helpen/giften-en-donaties
En super als je ergens mee wilt helpen. Neem dan contact op met voorzitter Corrie Buitendijk (mail to:corriebuitendijk@amersfoortsezwaan.nl) om te overleggen over ‘vraag en aanbod’.

Zingen draagt mijn geloof. Daarom dit gezongen gebed over vragen en geven, over verwondering en zegen:

Wat zijn de goede vruchten, die groeien aan de Geest?
De liefde en de vreugde, de vrede allermeest!
Geduld om te verdragen en goedertierenheid,
geloof om veel te vragen, te vragen honderd-uit;

geloof om veel te geven, te geven honderd-in,
wij zullen leren leven van de verwondering:
dit leven, deze aarde, de adem in en uit:
het is van Gods genade en zijn lankmoedigheid.

(Begin van Lied 841, tekst Willem Barnard)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken