Aswoensdag

14feb19:3021:00AswoensdagOecumenische viering in de Sint Joriskerk

Details van het evenement

Als mensen van verschillende kerken willen we samen beginnen aan de weg naar Pasen toe: de Vastentijd of Veertigdagentijd. We komen bij elkaar in de Sint Joriskerk voor een viering rondom het oude ritueel van het Askruisje. Wie vorig jaar op Palmzondag een palmtakje heeft gekregen, kan die meenemen naar de kerk. We verzamelen de oude takjes om in het vuur te verbranden. Wat is er in het afgelopen jaar veel gebeurd!

Iedereen mag tijdens de viering naar voren komen om met de zwarte as een kruisje te krijgen op het voorhoofd. Het kruisje is een teken van boete en opnieuw mogen beginnen, verbonden met Christus. “Wees bereid de weg van Jezus te gaan, om samen met Hem op te staan!”, zo klinkt het bij iedereen. Een moment van toewijding.

De viering wordt georganiseerd door de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de Oud Katholieke kerk Sint Joris op het Zand, de Lutherse kerk, Bergkerk en Johanneskerk en is open voor iedereen die aan wil sluiten. Vroeger was deze viering altijd in de Oudkatholieke kerk (‘de kleine Joris’), maar door de toegenomen belangstelling is de ruimte daar te beperkt. We zijn blij dat we daarom gastvrij onderdak krijgen in de grote Sint Joriskerk. De dienst zal ook live of later te volgen zijn via internet via Herv. Wijkgemeente Sint Joriskerk – Kerkdienstgemist.nl 

Voorgangers zijn pastoor (Oud Katholieke Kerk), pastor Phil Jacobs (sint Franciscus Xaverius), dominee Jan van Baardwijk (Bergkerk), stadsdominee Diederiek van Loo (de Amersfoortse Zwaan), dominee Alke Liebich (Johanneskerk). Het koor van de Franciscus Xaveriuskerk zingt o.l.v. Gert Bremer, Martin Lorijn is pianist en Rien Donkersloot bespeelt het orgel.

Het programmaboekje/ de orde van dienst vindt u hier:

Tijd

14 Februari 2024 19:30 - 21:00(GMT+02:00)

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken