kerstlichtjestocht helaas afgelast

We zaten met spanning klaar voor de persconferentie van 26 november: de Coronamaatregelen die nu worden afgekondigd gelden voor 28 november tot 19 december: dus daar hebben we mee te maken bij het organiseren van de Kerstlichtjestocht. Het bleek al gauw dat er stevige maatregelen waren vastgesteld. Er mag geen enkel evenement of concert meer na 17 uur doorgang vinden. Dat betekent dat de Kerstlichtjestocht 2021 niet door kon gaan. Want pas in het donker krijgen de 2000 waxinelichtjes hun schoonheid en veranderen alle toneelspelers Amersfoort voor een paar uur in Bethlehem. Een kerstlichtjestocht als het nog niet donker is – dat lukt niet.

Dat is natuurlijk een grote teleurstelling voor al die mensen die al (lang) mee bezig waren om alles voor te bereiden. Tegelijkertijd is de Coronasituatie zo ernstig dat het ook niet langer verantwoord leek om evenementen te organiseren. Er zijn ingrepen nodig om de Corona-situatie ten goede om te buigen. Vanzelf zal het helaas niet gaan. We balen, we zijn verdrietig en gefrustreerd – het zou een prachtige editie worden. Maar er zit niets anders op dan geduld hebben en goede moed houden. We zetten onze zinnen op de Kerstlichtjestocht 2022, op zaterdag 17 december. We wensen iedereen een gezegend kerstfeest in kleine kring. En blijf gezond!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken