stiltemeditatie begint weer 3 maart

Een drukbezocht festival, hoe we er ook naar uitzien, dat doen we voorlopig nog maar beter niet. Maar de dag beginnen in stilte, onder de hoge bogen van de Sint Joriskerk – dat kan weer! Uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen en afstand houden – we zijn er al haast aan gewend.
Welkom bij de Stiltemeditatie op woensdag. Tussen 8.50 en klokke 9 sta ik bij de deur van de kerk, in het steegje Zevenhuizen. Dat is naast Kruidjeroermeniet en tegenover Café 033. We nemen een half uur de tijd voor eigen gedachten, gebeden, meditatie.

Maar dat kan thuis toch ook?
Inderdaad: dat kan thuis ook. Alleen is de ervaring van veel mensen dat het er thuis niet van komt. En: het is ook niet echt hetzelfde. Samen stil zijn en samen in de stilte van deze eeuwenoude ruimte zijn is een ervaring. De Paaskaars brandt, er staan stoelen in een kring, maar er zijn ook kussens voor wie liever op de grond zit en er is ook ruimte genoeg om je eigen matje neer te leggen. Wat houdt ‘stiltemeditatie’ verder in? Volgens een deelnemer: gaan zitten en je mond houden. Zo heerlijk simpel kan het zijn.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken