Bidden met Bach – alle vier afleveringen

De lockdown duurt nog voort. Er kunnen geen kerkgangers bij de vieringen zijn en ook het zingen met een klein koor-groepje wordt afgeraden. Daarom gaan we de komende weken vanuit de Amersfoortse Zwaan een nieuwe vorm uitproberen. Welkom bij ‘Bidden met Bach’: een half uur met muziek, een lezing uit de bijbel, een gebed en een zegen.

Bach heeft vier partita’s geschreven, dat zijn variaties op een kerkliedmelodie. Cees-Willem van Vliet speelt er elke week een op het prachtige Bätz-orgel dat in de Lutherse kerk hangt. Op zaterdagmiddag 23 januari is dat de partita ‘Christe qui lux est et dies’ (O, Christus die de zonne zijt). Op zaterdag 30 januari en zaterdagen 6 en 13 februari volgen de andere partita’s van Bach. De overweging is steeds van Diederiek van Loo.

De opnames zijn elke week hier terug te vinden. Wie de tekst van het lied en de schriftlezing graag meeleest kan hieronder het programma downloaden.

23 januari 2021 Bidden met Bach, partita ‘Christe qui lux est et dies’

30 januari ‘Ach, was soll ich, Sünder, machen’

30 januari 2021 Bidden met Bach, partita ‘Ach, was soll ich, Sünder, machen?’

6 feb: ‘O Gott, du frommer Gott’

6 februari 2021 Bidden met Bach, partita ‘O Gott, du frommer Gott’

13 februari: ‘Sei gegrüsset Jesu gütig’

13 februari 2021 Bidden met Bach, partita ‘Sei gegrüsset, Jesu gütig’

Start met typen en druk op Enter om te zoeken