Er is eens..... Bijbelverhalen opnieuw gelezen

16jun14:0016:00Er is eens..... Bijbelverhalen opnieuw gelezenHoe lees je het meest gelezen boek?

Details van het evenement

Elke twee maanden een verhaal. Open en onbevangen en onbevooroordeeld. Gewoon goed lezen wat er staat, uitpluizen, overpeinzen.
Want de bijbel is wel het meest gelezen boek ter wereld, maar het is geen makkelijke lectuur. Niet als het je eerste kennismaking met de verhalen van de bijbel is en ook niet als je je leven lang al in de kerk komt. Het boek is ook helemaal niet bedoeld om in je eentje te lezen. Je hebt anderen daarbij nodig. En nieuwsgierigheid en leergierigheid. Maar dan is het ook zeer de moeite waard.

Lezing en herlezing maakt die oude teksten verrassend actueel. Als je echt gaat lezen wat er staat en niet wat je altijd had gedacht dat er stond word je vaak verrast door deze ongezouten teksten, die wijsheid in zich dragen en die je uitdagen om een eigen mening te vormen. Want alleen in gesprek met een dwarsligger, in confrontatie met het andere, dat misschien wel schuurt, leert je iets nieuws. Alleen herhalen wat je al weet verruimt je blik niet. In gesprek met deze krachtige teksten die al eeuwenlang meegaan leer je jezelf kennen en leer je kritisch naar onze wereld kijken.
Wie zich een beginneling voelt in het bijbellezen, onafhankelijk van hoe lang je al met die verhalen leeft, is welkom. Of je gelovig bent of niet (of twijfelt).

Het is de bedoeling dat het een min of meer vaste groep wordt, dus geen vrije inloop. Als je een keer niet kunt is dat uiteraard geen probleem, maar in principe graag voor een serie intekenen. Er bestaat reeds een groepje, maar er is nog ruimte voor nieuwe lezers.

Van harte welkom op de volgende woensdagmiddagen, telkens van 14 uur tot 15.30 of 16 uur, in de Kuiperij aan de Hellestraat 7.

Ik zou het leuk vinden als je mee komt doen!

Wat: Bijbellezen
Waar: Kuiperij, Hellestraat 7
Wanneer: op woensdagmiddag, van 14 tot 16 uur op 20 januari, 17 maart, 28 april en 16 juni 2021
o.l.v. stadsdominee Diederiek van Loo

Tijd

(Woensdag) 14:00 - 16:00(GMT-11:00)

Locatie

Kuiperij Meester

Hellestraat 7

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken