Dit evenement is onderdeel van een serie.

Er is eens... Samen Bijbellezen

15mar14:0016:00Er is eens... Samen BijbellezenKijk maar... er staat niet wat er staat.

Details van het evenement

Elke twee maanden een verhaal. Open en onbevangen en onbevooroordeeld. Gewoon goed lezen wat er staat, uitpluizen, overpeinzen.
Want de bijbel is wel het meest gelezen boek ter wereld, maar het is geen makkelijke lectuur. Niet als het je eerste kennismaking met de verhalen van de bijbel is en ook niet als je je leven lang al in de kerk komt. Het boek is ook helemaal niet bedoeld om in je eentje te lezen. Je hebt anderen daarbij nodig. En nieuwsgierigheid en leergierigheid. Maar dan is het ook zeer de moeite waard.

Lezing en herlezing maakt die oude teksten verrassend actueel. Als je echt gaat lezen wat er staat en niet wat je altijd had gedacht dat er stond word je vaak verrast door deze ongezouten teksten, die wijsheid in zich dragen en die je uitdagen om een eigen mening te vormen. Want alleen in gesprek met een dwarsligger, in confrontatie met het andere, dat misschien wel schuurt, leert je iets nieuws. Alleen herhalen wat je al weet verruimt je blik niet. In gesprek met deze krachtige teksten die al eeuwenlang meegaan leer je jezelf kennen en leer je kritisch naar onze wereld kijken.
Wie zich een beginneling voelt in het bijbellezen, onafhankelijk van hoe lang je al met die verhalen leeft, is welkom. Of je gelovig bent of niet (of twijfelt).

Er is een groep op de dinsdagmiddag en een groep op de woensdagavond.

Tijd

15 Maart 2022 14:00 - 16:00(GMT+02:00)

Locatie

Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken