Amersfoorts avondgebed viert jubileum met symposium

02jul10:3610:36Amersfoorts avondgebed viert jubileum met symposium

Details van het evenement

Het oecumenisch avondgebed in de Oud-Katholieke Sint-Georgiuskerk op ’t Zand in Amersfoort bestaat vijftien jaar.
Ter gelegenheid daarvan organiseren de vaste bezoekers van het avondgebed een minisymposium op zaterdagochtend 7 september.

Tijdens het symposium houdt theoloog, kerkhistoricus en predikant Peter Nissen een lezing over stilte in de kerkdienst. Stilte is een belangrijk onderdeel van het Amersfoortse avondgebed. Maar waarom ben je stil? En waar denk je aan tijdens de stilte? Hoe richt je je gedachten? Dat zijn vragen die in de lezing van Peter Nissen aan de orde komen.

Zanger Bas Ramselaar is een regelmatige bezoeker van het avondgebed in Amersfoort. Ook hij houdt een lezing / workshop met de titel ‘Uw spraak verraadt u’, die zal gaan over het gebruik van je stem als je voorganger bent in de liturgie.

Het wekelijkse avondgebed is een initiatief van de Amersfoortse binnenstadskerken. Het eerste avondgebed vond plaats op donderdagavond 10 september 2009. Het idee kwam van Grete Verheij, die toen pastoor van de Oud-Katholieke Kerk van Amersfoort was. Na een oproep in het lokale huis-aan-huisblad kwamen ongeveer vijftien mensen op het eerste avondgebed af. Sindsdien kwamen er vaste bezoekers en vele passanten meebidden. Sommigen komen elke week, anderen een enkele keer. Zo nu en dan komen er middelbare scholieren, die als opdracht van school een verslag moeten maken van een kerkdienst. Het oecumenisch avondgebed elke donderdagavond om zeven uur is eenvoudig van opzet met een lied, een psalm, een lezing, veel stilte en orgel- of pianospel. Iedereen is daar welkom.

Zaterdag 7 september 2024  in de Oud-Katholieke Kerk, ’t Zand 13, Amersfoort.
Inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee, 9.45 uur ochtendgebed, 10.15 uur lezing van Peter Nissen, 11.30 workshop stemgebruik
12.30 tot 13.00 uur lunch met door de deelnemers zelf mee te brengen brood.
Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld (via pastoor@amersfoort.okkn.nl, ), maar ook zonder aanmelding ben je welkom.

Tijd

2 Juli 2024 10:36 - 10:36(GMT+02:00)

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken