Nachtlicht 19 april 2024

Vrijdag 19 april is de Sint Joriskerk van 19.30-22.30 uur open voor Nachtlicht! Loop binnen op een tijd die jou uitkomt en blijf zo kort of lang als je wilt. Je krijgt een kaarsje om zelf aan te steken en verder staat alles vrij. Je kunt bidden of gewoon maar wat zitten in het donker, […]

Antisemitisme mag geen ruimte krijgen in Amersfoort! Sta op!

De Joodse gemeenschap vraagt iedereen om niet weg te kijken als er mensen worden uitgescholden. Daarom wordt in het weekend van 6/7 april in alle kerken van de Protestantse Gemeente deze oproep gedeeld. “Amersfoortse burgers worden soms, louter omdat ze deel uitmaken van de Joodse gemeenschap in onze stad, uitgescholden en bedreigd met fysiek geweld. […]

Waarom een stadsdominee?

De stadsdominee staat voor inspiratie, educatie en zielzorg. Ze wil er zijn voor iedereen die vragen durft te stellen, aan zichzelf of een ander, aan het leven of aan God.

De stadsdominee gaat waar geen gemeente is, spreekt waar geen kansel is, zingt met of zonder orgel. Ze gaat op stap met stadsgenoten, ondernemers, studenten, zinzoekers en museumgasten.

Ze nodigt uit en laat zich zien. Zij is de kerk daar waar die niet gekend, verwacht, gewenst wordt. Zij vraagt en laat zich bevragen, zij luistert en legt uit aan wie wil weten.

dsf9441-2

Inspiratie

Inspiratie levert nieuwe energie, het maakt je blij en helpt je te focussen op je doel. Geloof is voor veel mensen een bron van inspiratie.

Ik wil mensen graag laten delen in de rijkdom van de christelijke traditie. Want er zit zoveel wijsheid in de verhalen uit de Bijbel en in de oude rituelen ligt mensenkennis van eeuwen opgeslagen.

Educatie

Iets nieuws leren is altijd leuk. Opeens zie je dingen in een ander licht, zie je verbanden waarvan je je nooit eerder bewust was.

Dus: wil je meer weten over Sint Maarten, Sinterklaas of de beschermheilige van Amersfoort: Sint Joris? Wil je je mening vormen of weten hoe kerken denken over bv homoseksualiteit en gender? Vraag de stadsdominee voor een lezing of gesprek met jouw groep!

Zielzorg

Het kan zo goed doen om een keer aan iemand te vertellen waar je mee zit. De stadsdominee luistert, oordeelt niet, denkt mee en vraagt door. Ze helpt je om jouw weg in het leven te vinden. Respect voor wie jij bent staat voorop.

Je verhaal is veilig bij haar want als dominee heeft ze beloofd om alles geheim te houden wat mensen haar vertellen.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken