WEEF

Tijdens de manifestatie WEEF onderzoeken en verbeelden kunstenaars het rijke textielverleden van Amersfoort. Vanaf oktober zijn de nieuwe kunstwerken te zien in Museum Flehite en op diverse locaties in de Amersfoortse binnenstad. (voor meer info: zie www.weef.nu )

Zoals textiel en Amersfoort met elkaar verweven zijn, zo lopen er ook veel draadjes tussen weefkunst en levenskunst. Elke maand volgen we met elkaar zo’n draadje dat zijn weerslag heeft gevonden in de taal en in het dagelijks leven. We doen dat door een korte inleiding in het thema gevolgd door een open gesprek – met een kop thee, aan tafel en onder leiding van stadsdominee Diederiek van Loo. Schuif aan op zaterdag van 16-17 uur in de Amersfoortse Zwaan (Langestraat 61), je bent welkom.

5 september, 16-17 uur: weefkunst-levenskunst: “snuit je neus en droog je tranen”. We gaan meewerken aan het “Ontroerboek”, een kunstwerk dat in oktober onderdak zal vinden in de Lutherse kerk. De kunstenaar, PJ Roggeband, nodigt mensen uit om in deze bewogen tijden hun tranen van verdriet, geluk, verbittering of opluchting op te vangen op een zakdoek en hun emoties te verbeelden op een zakdoek. Een selectie van deze ‘ontroerdoeken’ verwerkt Roggeband in het ONTROERBOEK. Alle overige bewerkte zakdoeken worden tijdens WEEF getoond.

3 oktober, 16-17 uur: weefkunst-levenskunst “schering en inslag” – over wat je hebt meegekregen in het leven en hoe je daarmee je eigen patroon weeft.

31 oktober, 19.30 uur: Concertviering met muziek van Purcell en Tavener door koor en instrumentalisten onder leiding van Cees-Willem van Vliet. Er is gelegenheid om een kaars aan te steken voor alle lieve doden die je wilt gedenken. Door de combinatie van mensen van nu en een duizend jaar oud ritueel geeft en krijgt het ONTROERBOEK van PJ Roggeband in de kerk extra diepte.

7 november, 16-17 uur: weefkunst-levenskunst “geen goed garen mee te spinnen” – over omgaan met ‘moeilijke’ mensen.

12 december: weefkunst-levenskunst “In doeken gewikkeld” –  wat vijf beroemde geweven doeken uit de bijbelse traditie zeggen over identiteit.

www.amersfoortsezwaan.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken