Verhalen om de wereld te begrijpen

Muziektheater Rood Mos speelt scheppingsverhalen in de Amersfoortse Zwaan

Goede verhalen bergen een wijsheid in zich die zich vasthaakt in je ziel. Een verhaal is geen betoog, geen les, geen wet of voorschrift – het is een verhaal. En als je zo’n verhaal met je meedraagt vormt het je, vaak ongemerkt. Op een dag gebeurt er iets in je leven waardoor opeens dat verhaal actueel wordt. En dan werpt dat oude verhaal licht op wat jou nu overkomt, zegt het iets over hoe je je voelt, geeft het je hoop of leert het je om te aanvaarden.


Verhalen helpen dus om de wereld, jezelf en de ander te begrijpen. Door verhalen leren we ons in te leven in een ander, en dat heeft onze maatschappij dringend nodig. Niet alleen dominees zijn gek op (Bijbel)verhalen, ook theatermakers leven er van. Regisseur Albert Hoex speelt met zijn gezelschap Rood Mos dit seizoen vier prachtige, intieme muziektheatervoorstellingen in de Amersfoortse Zwaan, over scheppingsverhalen uit de hele wereld. Deze verhalen worden uitgevoerd door spelers en musici met culturele achtergronden uit alle windstreken.

Het zijn verhalen over de schepping van aarde, lucht, water en vuur. Waarom aarde en hemel van elkaar gescheiden werden, waarom het soms regent en dan weer mist en hoe de tijd in de wereld kwam. En hoe en waarom daarna eerst de man en toen de vrouw verschenen. Of tegelijkertijd. Of andersom. Verhalen over Adam en Eva van over de hele wereld. Deze voorstellingen tonen de verschillen tussen de culturen én wat ons verbindt. Want sinds de mens er is heeft ie zich afgevraagd waarom het leven ís zoals het is. Hoe begon het begin? Niemand die het weet. Echt weet. Maar gelukkig kon de mens wel verhalen bedenken.

Ik ben trots en blij dat deze verhalen vertelt worden in een kerk, midden in een stad.

Kaarten á €10 zijn op de avond van de voorstelling te koop aan de kerk.  

Op de zaterdagen 4 januari, 7 maart en 13 juni 2020 spelen de volgende voorstellingen.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken