Over Amersfoort, Nashville, God en mensen

Op zondag 13 januari mocht ik als stadsdominee iets zeggen over de verklaring van Nashville, een orthodox-protestants geluid over man- en vrouw-zijn, over huwelijk, homosexualiteit en transgenderisme. De woorden zijn de afgelopen week in Nederland is ingeslagen als een bom. De bijeenkomst was georganiseerd door Keiroze, en werd gehouden in een werkelijk kei-roze kerktent op Het Hof. Er waren meer dan 200 bezoekers, vanuit de LHBTI-gemeenschap, de gemeente Amersfoort en verschillende kerken. Ontroerende verhalen werden gedeeld, er was muziek en er werd aandachtig geluisterd. Na mijn verhaal heb ik iedereen gezegend, omdat we allemaal kinderen van God zijn en in zijn liefde mogen groeien. Woorden kunnen kwetsen maar ook sterken en steunen. Dat werd hier aan den lijve ervaren.

7Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar ​liefhebben, want de ​liefde​ komt uit God voort.
Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God.
8Wie niet liefheeft kent God niet, want God is ​liefde.
12Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar ​liefhebben, blijft God in ons en is zijn ​liefde​ in ons ten volle werkelijkheid geworden.  (1 Johannes 4:7,8,12)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken