Chanoeka bij de Amersfoortse synagoge

De stadsdominee maakt deel uit van de “Bondgenoten”. De Bondgenoten zijn mensen uit verschillende (etnische) groepen en religieuze stromingen in Amersfoort. Ze komen regelmatig samen om te spreken over wat er speelt in de stad, gezien vanuit verschillende perspectieven. Het doel is om elkaar te leren kennen zodat we elkaar weten te vinden in geval van onrust of calamiteiten. De groep staat onder leiding van districtschef van de politie André Becker en Marjanne van Loon, beleidsregisseur van de gemeente Amersfoort.

De synagoge aan de Drieringensteeg nodigde de Bondgenoten uit om aanwezig te zijn bij de viering van de derde dag van Chanoeka, op 4 december 2018. Er waren veel mensen in de tuin van de synagoge. Aan André Becker de eer om de eerste vlam te ontsteken, na een korte toespraak van “bondgenoot” Elisabeth Baumgartner en van de rabbijn.

Mooi om even te mogen delen in hun religieuze traditie. Ik probeerde mee te zingen met de hebreeuwse hymne. Gelukkig was die in transcriptie naar ons alfabet en in vertaling uitgedeeld, zodat het voor iedereen te volgen was. En het gaf een blij gevoel toen de rabbijn ons de vreugde van Chanoeka toewenste, de warmte van het licht. Chanoeka sameach voor alle Joodse inwoners van Amersfoort!        

Start met typen en druk op Enter om te zoeken