de stad, de koning en de kerk

Op 5 november verzamelde de gemeente Amersfoort alle mooie ideeën die leefden in de stad en die ervoor moeten zorgen dat koningsdag 2019 onvergetelijk wordt.

Natuurlijk heb ik ook een plan ingediend namens de kerken. Niet in het ‘hoofdprogramma’, dat moet zich vooral buiten afspelen, in het publiek, en het moet entertainment bieden. We willen graag in de namiddag in de Sint Joriskerk een Evensong houden. In zo’n viering naar Engels model hoort prachtige koor- en orgelmuziek, op hoog niveau uitgevoerd.  Of je nou gelovig bent of niet, dat ontroert en raakt. En de sfeervolle grote kerk is een lust voor het oog. Maar een Evensong is niet een concert, het geeft ook de mogelijkheid om te bidden voor de koning, voor het land en voor genade en recht.

Misschien klinkt een van Händels Coronation Anthems straks: “The King shall rejoice!”

Amersfoort doet er in ieder geval alles aan om de koning een fantastische dag te bezorgen. 

 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken