Dit evenement is onderdeel van een serie.

Stiltemeditatie

14jul09:0009:30StiltemeditatieDe woensdag beginnen met een stil moment voor jezelf.

Details van het evenement

De dag beginnen met stilte. Mediteren, bidden, nadenken of juist even niets denken, gewoon een moment van rust en reflectie.”Ik zou best willen, maar het komt er niet van” – zeggen veel mensen. Als dat ook voor jou geldt, kom dan op woensdagmorgen naar de Sint Joriskerk  voor de stiltemeditatie. Want wat is een betere plaats om stil te worden dan die prachtige, oude kerk? Al die eeuwen die nog in de hoge gewelven hangen – dat helpt om los te komen van alle hectiek.

Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig. Zorg dat je even voor 9 uur bij de zijdeur van de Sint Joriskerk bent (Zevenhuizen 3, tegenover café Nul33). Diederiek van Loo begeleidt de groep dan naar de mooiste plaatsen in de kerk. Daar brandt de Paaskaars, en ieder zoekt in stilte een eigen plek. Op een stoel of op een matje/kussen op de grond. Om 9 uur is er een kort welkom en na een gongslag houden we 25 minuten stilte.

Er zijn geen teksten, geen oefeningen, geen gesprek. Geniet van de tijd en de ruimte voor je eigen gedachten! Dat je van te voren weet hoe lang het duurt maakt dat je je makkelijker kunt overgeven aan de rust. Je hoeft  niet het gevoel te hebben dat je nodig weer wat moet gaan doen, of dat je moet kijken hoe laat het is. De gong vertelt je als het tijd is.  De stille aanwezigheid van anderen, op hun stoel of op een matje helpt ook. Ervaar het licht in de kerk, hoor de geluiden van de stad. Heerlijk om al die onrust in je hoofd even los te laten .

De hele dag voelt anders aan, na zo’n begin. Wil je eerst wat meer informatie of heb je een vraag, mail mij dan via stadsdomineeAmersfoort@gmail.com.

N.B. af en toe is de Sint Joriskerk bezet en dan vindt de stiltemeditatie plaats in de Amersfoortse Zwaan. Ik vermeld dat altijd op Facebook en er is ook een mailgroep die ik op de hoogte stel van dit soort wijzigingen. Wil je je naam op die lijst hebben, stuur mij dan even een mailtje, dan ben je altijd op de hoogte.

Health Guidelines for this Event

Physical Distance Maintained

Tijd

(Woensdag) 09:00 - 09:30(GMT+02:00)

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken