Antisemitisme mag geen ruimte krijgen in Amersfoort! Sta op!

De Joodse gemeenschap vraagt iedereen om niet weg te kijken als er mensen worden uitgescholden. Daarom wordt in het weekend van 6/7 april in alle kerken van de Protestantse Gemeente deze oproep gedeeld.

“Amersfoortse burgers worden soms, louter omdat ze deel uitmaken van de Joodse gemeenschap in onze stad, uitgescholden en bedreigd met fysiek geweld. Dat is antisemitisme. Vorige week zaterdag overkwam dit een Joodse mede-Amersfoorter op het Euterpeplein. Ook andere leden van de Joodse gemeenschap maken mee dat ze worden uitgescholden, bespuugd en gefotografeerd. Ook is de Joodse gemeente te Amersfoort schriftelijk bedreigd. Sommige leden hebben hierdoor aarzeling om de straat op te gaan, laat staan de synagoge te bezoeken. Ook in andere steden in ons land zijn zulke zaken aan de orde van de dag. Synagogen en Joodse instellingen moeten extra bewaakt worden.

Hoe men ook denkt over de verschrikkelijke oorlog in Gaza, en in het bijzonder over het optreden van de regering Netanyahu, elke vorm van antisemitisme is volstrekt verwerpelijk. Als vertegenwoordigers van de Protestantse gemeente in Amersfoort willen wij ons van harte solidair verklaren met de Joodse gemeenschap in onze stad. Wij bidden om vrede, in Israël, in Gaza én hier.”

Start met typen en druk op Enter om te zoeken