Pasen

PASEN 
Als je je moeilijk iets kunt voorstellen bij een opstanding uit de dood –  dan ben je in goed gezelschap, al 20 eeuwen. Ook de jonge Christusgemeente in Korinthe had zo zijn vragen. Paulus schrijft erover in zijn eerste brief. En de tekst van het grootse hoofdstuk over de opstanding heeft Händel geïnspireerd tot zijn prachtige muziek van de ‘Messiah’. Best jammer dat de Messiah in de Paastijd maar weinig te horen is. 

Nu zou iemand kunnen vragen:  ‘Maar hoe worden de doden opgewekt?  Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien?’  
Dwaas die u bent!  Als u iets zaait, moet dat eerst sterven voordat het tot leven kan komen.  En wat u zaait heeft nog niet de vorm die het later krijgt;  het is nog maar een naakte korrel, een graankorrel misschien of iets anders. God geeft daaraan de vorm die hij heeft vastgesteld, en hij geeft elke zaadkorrel zijn eigen vorm.  
Er wordt een aards lichaam gezaaid,  maar een geestelijk lichaam opgewekt. (De eerste brief van Paulus aan de Korinthiers, hoofdstuk 15) 

Of in moderne woorden:  
Als een rups al mag vlinderen,
de boom nieuwe knoppen krijgt,  
als een graankorrel brood wordt  
en de druif klare wijn,  
wat zal er dan wel voor de mensen, de mensen,  
wat zal er dan wel voor ons weggelegd zijn? 
(Yvonne van Emmerik) 

Je bent van harte welkom op Paasmorgen bij de Paasviering in de Amersfoortse Zwaan. Ik wens iedereen een gezegend, een vrolijk, een zalig Pasen!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken