Vakantiegeld delen

Al 20 jaar delen Amersfoortse kerkgangers hun vakantiegeld met anderen. Het is een jubileumjaar met een schaduwrandje. Want het is mooi dat er steeds weer mensen zijn die willen delen; maar het is wrang dat de actie nog steeds nodig is. Na corona volgden de energiecrisis en de verhoogde inflatie. Dat heeft het leven nog moeilijker gemaakt voor die mensen die minder te besteden hebben. We gunnen iedereen een beetje vakantiegevoel, even ertussen uit. Natuurlijk is in de zomer het zwembad populair! Of een keer naar het Dolfinarium. De aankoop van net dat bijzondere speelgoed waar je kind al heel lang naar uitkijkt.

Wie kan er meedoen? De actie Vakantiegeld Delen is een initiatief van de Protestantse Kerken Amersfoort, Amersfoort-Noord en Hoogland, maar iedereen kan meedoen. Om te geven en om te ontvangen hoef je geen lid te zijn van een kerk. De werkwijze is simpel: wie wil en kan stort een gedeelte van het vakantiegeld op de actierekening NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort. De kerken verzamelen adressen van Amersfoorters die in de doelgroep vallen, zonder daarbij te letten op overtuiging of afkomst.

Enkele cijfers
In 2003 werd er 7.223  euro gegeven. Op 37 adressen werden mensen blij gemaakt.
Tien jaar later, in 2013, gaven Amersfoorters 38.654 euro. Dat werd als zomers extraatje uitgedeeld op 102 adressen.
Vorig jaar haalde de actie 89.000 euro op, goed voor 238 adressen.
In dit jaar, 2023, willen we het twintig jarig bestaan van Vakantiegeld Delen een extra impuls geven door 20% extra aan vakantiegeld op te halen. Die 20 % extra opbrengst zal in het bijzonder naar kinderen en jongeren tussen 0 en 20 jaar gaan. We streven dus naar 106.800 euro! Doet u mee om het jubileumdoel te halen zodat er nog meer kinderen iets leuks kunnen gaan doen en als de school weer begint trots kunnen vertellen wat ze gedaan hebben in de vakantie?

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze actie? Neem dan contact op met: Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker van de PGA en PGHAN, tel: 0640307382 of mail JennieHarmelink@pkn-amersfoort.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken