Nachtlicht

Vrijdag 20 januari 2023. Het was de koudste editie van Nachtlicht tot nu toe, maar het was hartverwarmend als altijd. Gelukkig hadden we een groot en supergezellig team van jongeren, zodat degenen die buiten op het Hof de mensen uitnodigden en een kaarsje aanreikten elkaar elk kwartier konden afwisselen. En er was warme thee!

Binnen in de Sint Joriskerk was het natuurlijk ook niet warm, maar wel beschut. De kaarsjes lieten hun kleuren dansen over de stenen vloer en de musici vulden de ruimte met warme klanken. Marit Berghuis deed voor het eerst mee, en liet haar viool klinken. Mieke Keizer is met haar fluit een van de vaste musici. En ook de Gregoriaanse Schola (herenkoor) o.l.v. Cees-Willem van Vliet doet elk jaar een keer mee. Ze zongen nu de vespers van Epifanie.

Veel mensen maakten toch van de gelegenheid gebruik om de kerk binnen te komen. Sommigen voor het eerst, anderen voor het eerst in deze serene stille sfeer. In het donker zaten mensen te luisteren en te genieten van het moment. De volgende Nachtlicht editie is op 31 maart 2023, weer van 19.30-22.30 uur.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken