Kerstcolumn in De Stad Amersfoort

Sinds deze herfst ben ik columnist voor het huis-aan-huis blad De Stad Amersfoort. Lees hier mijn column over kiezen en over kerstvieren in moeilijke omstandigheden.

…..Maar eerst komen nog De Feestdagen. Ach, kom op, schrap die hoofdletters. In 1914, tijdens de eerste wereldoorlog, vierden soldaten kerst in de natte koude loopgraven. En mensen die uitgezonden zijn of de bemanning op de grote zeeschepen ontvangen ook geen bezoek met kerst. Er zijn mensen die geen geld hebben om kerst te vieren, en mensen die niemand hebben om uit te nodigen. Kortom, je kunt ook kerst vieren in moeilijke omstandigheden, op de plaats waar je bent en met de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk mis ik de vreugde-volle kerkdiensten en de hele familie bij elkaar. Maar kerst vertelt hoeveel God om mensen geeft, juist in moeilijke tijden. Het is die liefde die ons inspireert. En dat kan ook in coronatijd…

Lees de hele column hier: https://www.destadamersfoort.nl/reader/59459/2193895/

Start met typen en druk op Enter om te zoeken