Koningsdag

Koningsdag 2019 in Amersfoort: koud en toch feestelijk.
Het Onze Lieve Vrouweplein had als thema: geloof en zorgen voor elkaar. Honderd ‘lieve vrouwen’ waren uitgenodigd, mensen die iets (of heel veel) doen voor anderen. Ik mocht als stadsdominee, met tien anderen, het koninklijk gezelschap in verschillende ‘huiskamers’ ontvangen. Ik heb prinses Marilène verteld van Maria, als mantelmadonna op de bronzen deuren van de toren. Ook zij een sterke vrouw, en een mooi beeld voor een stad waar alle mensen mogen komen schuilen. Natuurlijk was het een eer om de koninklijke familie te ontmoeten. Maar het was ook erg leuk om te zien wat er allemaal gebeurde  op het plein, tijdens de uren van voorbereiden en wachten. Zoveel sterke, moedige, inspirerende vrouwen te ontmoeten was minstens zo’n groot voorrecht.

Foto van Eva Cornelisse

Start met typen en druk op Enter om te zoeken