stadsdominee maakt deel uit van “Bondgenotenoverleg”

Sleutelfiguren uit verschillende Amersfoortse religieuze en culturele gemeenschappen komen regelmatig bijeen met de politie en de gemeente in een bondgenotenoverleg. We spraken deze week weer met elkaar en het ging onder andere over recente uitingen van intolerantie. Bij een moskee in Den Haag werden een kwetsend bedoelde pop en tekst geplaatst, en in een carnavalsstoet in België reed een praalwagen met stereotype Joodse karikaturen. Ook al vonden die incidenten niet plaats in Amersfoort, raakt het de verschillende gemeenschappen in onze stad diep. We spraken over wat het met een gemeenschap en met de stad doet, als zoiets gebeurt. Goed om dat van elkaar te weten. De onderlinge steun bevestigde waarom het overleg zo belangrijk is.

#033 hashtagbondgenotenoverleg

Start met typen en druk op Enter om te zoeken