Het is een voorrecht om te kunnen delen

Het is begonnen vanuit de kerken, maar je hoeft geen kerklid te zijn om mee te kunnen doen met de fantastische actie “Vakantiegeld Delen”. Voor die mensen die je zo graag een dagje vakantie gunt, maar die dat niet kunnen betalen. We willen hen ook een moment ‘pauze’ geven van de alles overheersende geldzorgen, dat ze opademen. Dus als je vakantiegeld krijgt (ik weet het: eerlijk verdiend, hard voor gewerkt, maar je krijgt het toch opeens uitgekeerd) of op een andere manier best iets kunt missen: doe mee! Het is een voorrecht om te kunnen delen met een ander. Het hoeft niet veel geld te zijn – dat màg natuurlijk wel, dan kunnen we meer mensen blij maken met een cheque voor een dagje uit, een abonnement op het zwembad of dierentuin etc.

Stadsdichter Jacques de Waart maakte een gedicht voor deze actie. En als stadsdominee en stadsdichter staan we samen op dit filmpje.
Het rekeningnummer is: NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort. Doe het meteen even!

Dank je wel!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken