Kribbejacht 2020 – deelnemerskaart downloaden

deelnemerskaart downloaden en erop uit!

Ondanks alles zal het ook dit jaar kerstmis worden en we gáán het vieren. Maar wel op een manier die past bij de mogelijkheden van 2020. We gaan op kribbejacht! Je kunt de kribbejacht op elk moment van de dag, op je eigen tijd en met je eigen (kleine) gezelschap lopen.  En het is helemaal gratis! Vanwege de lockdown is de maximaal toegestane groepsgrootte twee personen of één huishouden. En natuurlijk hou je minimaal 1.5 meter afstand van elkaar en van anderen in de stad.

Zo werkt het: van 17 – 27 december staan in tien etalages in de Amersfoortse binnenstad figuren uit het kerstverhaal opgesteld. Aan jou de taak om ze allemaal te vinden!

Bij elke figuur/groep figuren vind je een gedicht van stadsdichter Jacques de Waart. In ieder gedicht vind je een opvallende letter. Als je al deze letters verzamelt op de deelnemerskaart kun je het letterwoord maken. Daarnaast is in elk gedicht een woord gemarkeerd, deze kun je ook op de deelnemerskaart noteren. Laat die tien woorden je inspireren tot het maken van een eigen gedicht van maximaal tien regels. Stuur je gedicht in naar kribbejacht@gmail.com. Uit de inzendingen wordt een gedicht gekozen dat geplaatst wordt in De Stad Amersfoort.

Kun je een figuur echt niet vinden? Stuur dan een mail naar kribbejacht@gmail.com met als onderwerp ‘waar is’. Je krijgt direct antwoord en kunt dan alle locaties zien.

 Je kunt de deelnemerskaart hier downloaden.

Veel plezier!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken