Black Lives Matter

Op het hoofdbureau van de politie aan de Asch van Wijckstraat hangt aan de balie artikel 1 van de grondwet: Gij zult niet discrimineren. Dus ja: BLACK LIVES MATTER. Dank aan de mensen van kleur die deze weken durven vertellen hoeveel vormen van ‘alledaags’ (!) racisme ze tegenkomen. Dat gaat iedereen aan. En zeker ook mij als stadsdominee.
De christelijke traditie is zelf allerminst zonder zonde, ik weet het, maar omkeer en nieuwe alertheid is mogelijk, als we elkaar welkom heten en naar elkaars levensverhaal willen luisteren. Want Artikel 1 is eigenlijk het minimum dat we elkaar verschuldigd zijn. De kerk leeft van deze opdracht: “Ik wijs jullie het allerbelangrijkste in je leven: de liefde. Als je geen liefde hebt voor anderen beteken je niets. Als je geen liefde hebt voor anderen, dan is alles wat je zegt of doet zinloos.” (1 Korinthiers 13).
Ik wil daarvan leven, dat leren, en daarin groeien – met hulp van mensen van alle kleuren.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken