Hé… de stadsdominee!

Deze zomermaanden zal de stadsdominee ‘pop-up’ op verschillende plaatsen in de stad te vinden zijn, met een gezellig tafeltje, hopelijk een glas water of een kop koffie.  Je kunt me herkennen aan dit prachtige ‘kamerscherm’ dat Willem van Roozendaal voor stadsdominee ontworpen heeft. Schuif een keertje aan!  Ik ben benieuwd hoe het met je gaat.

“Een mens is een vat vol verhalen”

De stadsdominee is vaak te vinden in de Amersfoortse Zwaan. Die kleine middeleeuwse kerk aan de Langestraat fungeert als haar uitvalsbasis. Maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gesprek in de Kuiperij Meester aan de Hellestraat 7. Dat is de straat schuintegenover de Hema.

Kuiperij Meester is een prachtig gerestaureerd, zeventiende eeuws pand, waar leven en werken gecombineerd werden. Waar vroeger kuipen en vaten gemaakt werden is nu ruimte voor verhalen. Want elk mens is een vat vol verhalen. Dus als je denkt: ik ben een vat vol tegenstrijdigheden, ik kan er zelf geen wijs meer uit – maak een afspraak en vertel me je verhaal! Het helpt als er naar je geluisterd wordt. Dan worden opeens dingen helder, en zie je zelf hoe het komt dat jij bent die je bent en hoe het komt dat de ander anders is.

En soms helpt de wijsheid uit de verhalen van de Bijbel om een weg te vinden in jouw leven. Want ook de mensen van vroeger zochten hun weg tussen goed en kwaad, tussen alleen en samen, tussen plicht en plezier. Als we met elkaar praten over het leven is God nooit ver weg.

Kom kennismaken, kom met vragen, kom je hart luchten, kom biechten, kom bidden, kom zoals je bent. Je bent van harte welkom! 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X
X