“Een mens is een vat vol verhalen”

Inloop-spreekuur stadsdominee in Kuiperij Meester
op vrijdag van 10-12 uur

De stadsdominee is vaak te vinden in de Amersfoortse Zwaan. Die kleine middeleeuwse kerk aan de Langestraat fungeert als haar uitvalsbasis. Maar het andere vaste punt in de stad is Kuiperij Meester aan de Hellestraat 7. Dat is aan de zijkant van Hudsons Bay, vlak onder de grote Onze-Lieve-Vrouwetoren.  De kuiperij wordt de plaats om af te spreken voor een gesprek.

Kuiperij Meester is een prachtig gerestaureerd, zeventiende eeuws pand, waar leven en werken gecombineerd werden. Waar vroeger kuipen en vaten gemaakt werden is nu ruimte voor verhalen. Want elk mens is een vat vol verhalen. Dus als je denkt: ik ben een vat vol tegenstrijdigheden, ik kan er zelf geen wijs meer uit – kom binnen en vertel! Het helpt als er naar je geluisterd wordt. En soms helpt de wijsheid uit de verhalen van de Bijbel om de weg te vinden in jouw leven. Want ook de mensen van vroeger zochten hun weg tussen goed en kwaad, tussen alleen en samen, tussen plicht en plezier. Als we met elkaar praten over het leven is God nooit ver weg.

Elke vrijdagmorgen kun je binnen lopen tijdens het inloop-spreekuur  in Kuiperij Meester. Voor een gesprek op andere momenten in de week kun je een afspraak met haar maken. Kom kennismaken, kom met vragen, kom je hart luchten, kom biechten, kom bidden, kom vertellen – kom zoals je bent en loop binnen. Je bent van harte welkom!

Om de continuïteit van het inloopspreekuur te garanderen zal ook dominee Jan van Baardwijk zo nu en dan ‘dienst doen’ als dominee voor de stad.

Een gesprek tijdens het inloopspreekuur duurt niet langer dan een half uur. Mocht er langer tijd nodig zijn, dan maken we een aparte afspraak. Binnenlopen kan dus altijd op de hele en halve uren: 10 uur, 10.30 uur, 11 uur of 11.30 uur.

Amersfoortse Gidsen als “huisgenoten” in de Kuiperij Meester

Inge Vos en Harald Ket (zie foto) verzorgen als de Amersfoortse Gidsen interessante rondleidingen door woonhuis en werkplaatsen van Kuiperij Meester. Daarvoor kunt u niet terecht bij de stadsdominee!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X
X